Zoekmachine optimalisatie (SEO)Website Titel
De website titel is natuurlijk zeer belangrijk voor u, want dit is wat potentiële bezoekers als eerst zien als ze zoeken via zoekmachines. Zorg dus voor een veelzeggende titel met een paar van uw belangrijkste kernwoorden hierin verwerkt. Deze titel is ook belangrijk voor uw pagerank. Hoe hoger uw pagerank, hoe hoger u staat in de zoekresultaten.

Pagina titels
Per pagina kunt u ook een titel instellen, het best kunt u dan kernwoorden toevoegen die betrekking hebben op de inhoud van die pagina. Potentiële bezoekers die via zoekmachines zoeken komen dan vaker direct op de pagina terecht waar ze moeten zijn.

Beschrijving en kernwoorden
Het is mogelijk om aan uw website meta informatie mee te geven, deze meta informatie wordt door zoekmachines gebruikt de pagerank van uw website te bepalen. Met VivianCMS kunt u dit eenvoudig doen door naar Start > Systeem > Instellingen te gaan, en dan op de knop "Website" te klikken. Hier vindt u tekstblokken waar u een beschrijving en de kernwoorden kunt invullen.

Afbeeldingen
Zoekmachines kunnen alleen maar tekst lezen, dus alle afbeeldingen die u op uw website gebruikt zullen niet gezien worden door de zoekmachines. Wel kunt u een zogenoemde alt-tag meegeven aan een afbeelding, dit kunt u vergelijken met een soort titel die de zoekmachines wel kunnen lezen. Deze alt-tag kunt u toevoegen via de eigenschappen van de afbeelding.

Backlinks
De positie van uw website in zoekmachines is ook afhankelijk van hoeveel andere websites teruglinken naar uw website, dit zijn zogenoemde backlinks. Probeer dus uw website op zoveel mogelijk andere websites te vermelden, zoals startpagina's, linkbuilding netwerken, index pagina's en op de websites van uw partners.
Interne links
Probeer in de teksten op uw website ook weer te linken naar andere pagina's binnen uw website, zo houdt u uw bezoekers in beweging en het is ook nog eens voordelig voor uw pagerank.

Teksten
Zorg ervoor dat uw teksten goed geschreven zijn, onder andere door de kernwoorden genoeg terug te laten komen in de teksten. Neem eventueel een tekstschrijver in dienst dit u hiermee kan helpen, wij kunnen u hiermee verder helpen.

Kopjes
Kopjes maken teksten een stuk duidelijker en geven aan waar de tekst over gaan. Zo denken zoekmachines er ook over, alleen moet dan wel aangegeven zijn welke stukken tekst de kopjes zijn. Dit kunt u doen door de gewenste tekst te selecteren en dan te kiezen voor Titel 1, 2 of 3 in de werkbalk (deze optie wordt toegevoegd in de volgende versie). Met het uiterlijk van de koppen kunnen wij u vrijblijvend ondersteunen, neem hiervoor contact met ons op.

Snelheid
Iedereen vindt het vervelend als een website langzaam laadt. Ook uw pagerank wordt hierdoor bepaald, zorgt er dus voor dat u geen onnodig grote afbeeldingen op uw website plaatst. Voor tips om afbeeldingen te verkleinen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Sitemap
Een sitemap is een pagina op uw website waarop alle pagina's met bijbehorende link te zien zijn. Deze kunt u zelf maken, maar kunt u eventueel ook door ons laten maken, neem hiervoor contact met ons op.

VivianCMS